Het Platform Zorgvrijwilligers focust zich op een bijzondere tak binnen het gehele aanbod van vrijwilligerswerk in Den Haag. De zogenaamde zorgvrijwilligers in de informele zorg. Graag vertellen we jou hoe mooi en bijzonder dit type vrijwilligerswerk is. En wie kunnen dit beter vertellen dan de zorgvrijwilligers en zorgvragers zelf?!

Laat je inspireren door de mooie verhalen van deze bijzondere mensen.

Dit is Yvette, zorgvrijwilliger

Ruim 10 jaar heeft Yvette in het Midden Oosten gewoond. Hier zette zij zich in voor vluchtelingen uit Syrië. Bij haar terugkomst in Nederland wilde ze graag verder met het helpen van vluchtelingen. Zodoende is Yvette gekoppeld aan een Afghaanse vluchteling, Ismail. Ze ontdekt graag de mooie plekken van Den Haag en neemt Ismail mee om hem uit zijn isolement te halen. Samen bezoeken ze diverse musea of hebben ze een goed gesprek met een kop koffie in een café.

Dit is Dennis, zorgvrager

Via een deelnemende organisatie van het Platform Zorgvrijwilligers heeft Dennis zijn maatje Dustin leren kennen. Met dezelfde passie voor sport, bewegen, de Engelse taal en muziek trekken ze al een aantal maanden met elkaar op. Mede dankzij Dustin heeft Dennis veel nieuwe sociale contacten opgedaan.

Dit is Dustin, zorgvrijwilliger

Dustin is zorgvrijwilliger en maatje van Dennis. Ze trekken al een aantal maanden met elkaar op en ondernemen allerlei leuke activiteiten samen. Dustin begeleidt Dennis en Dennis geeft op zijn beurt Dustin enorm veel positieve energie.

Dit is Lars, zorgvrijwilliger

Lars is student en werkt als zorgvrijwilliger graag met jongeren. Hij heeft een passie voor rappen, waardoor hij goed klikte met zijn maatje Fahd. Lars helpt Fahd met kleine dingen, zoals het opstellen van een CV. Lars is trots op de vooruitgang die hij ziet bij Fahd.